Dacă ai simptome de Covid poți suna la DSP și vine o ambulanță să te testeze acasă sau mergi la medicul de familie

0
513

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu a sugerat persoanelor care au simptome de Covid-19 să apeleze la variantele puse la dispoziție de stat, respectiv să sune la DSP pentru a chema o ambulanță acasă, sau o metodă mai rapidă ceea ce presupune testarea la medicul de familie.

„În momentul de față trebuie să știm că avem mai multe opțiuni. Când ai un simptom – suni (la DSP n.r)  pentru a veni cineva să te testeze. Ambulanțele vin și te testează acasă, lucru acesta se face și cu ajutorul DSP-urilor”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu a declarat că o metoda rapidă de testare gratuită presupune vizita la medicul de familie.

„Sunt două cai noi de a ne testa gratuit care au apărut în ultima perioadă care nu mai folosesc resursa statului și scurtează și timpul pentru noi. Vorbim de medii de familie care au intrat acest program. Practic ce trebuie să facem noi este să ne sunăm medicul de familie și să vedem dacă sunt teste disponibile”, a afirmat Baciu.

Întrebat dacă testele de la medicii de familie au vreo relevanță, având în vedere că se folosesc teste rapide, secretarul de stat a precizat: „Fac o precizare rezultatele fals pozitive sau fals negative survin din pricina testării mai puțin riguroase. Recomandarea spune ca testarea să se facă în profunzime și foarte important trebuie făcute de persoanl medical specializat”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here