Ucraina și Rusia sunt în discuții privind data și locul unor posibile negocieri

0
206

Ucraina și Rusia discută despre stabilirea unui loc și a unei date pentru negocieri, a afirmat vineri noapte purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-o postare pe social media.

„Ucraina a fost și rămâne pregătită să discute despre o încetare a focului și despre pace”, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean Sergii Nikiforov, citat de Reuters.

Președintele Volodimir Zelenski i-a cerut premierului israelian Naftali Bennett să medieze discuțiile de încetare a focului cu Rusia în timpul unei conversații telefonice pe care cei doi șefi de stat au avut-o vineri, relatează The Times of Israel.

Mesajul vine la câteva ore după ce Rusia s-a declarat gata de a trimite o delegație diplomatică la Minsk pentru a purta negocieri cu Ucraina, a declarat jurnaliștilor secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit Interfax, Peskov a afirmat că Vladimir Putin este gata să trimită o delegație rusă la Minsk la nivelul reprezentanților Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe și ai administrației prezidențiale pentru negocieri cu delegația ucraineană

„După cum știți, astăzi președintele Ucrainei Zelenski și-a anunțat disponibilitatea de a discuta despre statutul neutru al Ucrainei. Inițial, președintele rus Vladimir Putin a spus că scopul operațiunii (Rusiei în Donbas) este de a ajuta Republicile Populare Donețk și Lugansk, inclusiv prin demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Și aceasta, de fapt, este o componentă integrantă a statutului neutru. În acest context, ca răspuns la propunerea lui Zelenski, Vladimir Putin este gata să trimită o delegație rusă la Minsk la nivelul reprezentanților Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe și ai administrației prezidențiale pentru negocieri cu delegația ucraineană”, a afirmat secretarul de presă prezidențial”, a declarat Peskov.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here