Florin Roman: Decizia CCR este una strict politică, ce încalcă orice logică și normă constituțională

0
140

Liderul deputaților PNL Florin Roman a afirmat că decizia CCR de admitere a conflictului Președinție-Parlament este un strict politică. Liberalul a mai spus că PNL acum e obligat să câștige parlamentarele și apoi să revizuiască Legea fundamentală pentru depolitizarea Curții.

„Decizia CCR privind desemnarea de către președinte a premierului Orban este una strict politica, ce încalca orice logica și norma constituțională. Este o decizie luată pe baza unor declarații politice, scrisă parca in sediul PSD, întrucât decizia CCR reia practic întreaga retorica a PSD. Nu este prima data, când prin decizie, CCR îi contrazice pe cei care au scris Constituția, când se reduc prerogative ale președintelui, și mai grav, când balanța dreptății este îndreptată doar pentru a da satisfacție majorității toxice a PSD”, a declarat Florin Roman, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Deputatul PNL a adăugat că CCR, prin decizia de luni, îl face pe Marcel Ciolacu președinte al PSD.

„Dincolo de orice dubiu, decizia CCR îl face pe Marcel Ciolacu, președinte ales la congresul PSD, oferindu-i acestuia o victorie care este decisivă in stabilirea viitorului președinte al PSD. CCR pedepsește practic PNL pentru curajul de a duce la vot final tăierea pensiilor speciale pentru judecători, dar sancționează și “tupeul” PNL de a interzice cumulul pensie-salariu, beneficiarii de lux fiind, judecătorii constituționali. Din păcate, CCR a acceptat sa se prindă la cingătoarea PSD și arunca in derizoriu credibilitatea unei instituții, care ar trebui sa fie temelia unui stat de drept”, a completat Roman.

El a mai spus că PNL are obligația să câștige parlamentarele și să înceapă demersul revizuirii Constituției, astfel încât Curtea Constituțională să fie depolitizată, deoarece ea e afectată de „virusul ciumei roșii”.

„PNL este obligat în urma acestei decizii politice sa câștige alegerile parlamentare cu larga majoritate, astfel încât revizuirea Constituției sa poată produce și depolitizarea CCR, profund afectată de virusul ciumei roșii. Curtea Constituțională nu mai tine cont de voința poporului, de Constituție, ci a devenit o “arma” periculoasa pentru democrație, pusă în mâna liderilor PSD. Săptămâna trecută, pe holurile parlamentului, liderii PSD au lansat zvonul, pe surse: decizie de 7-2, in favoarea PSD. Și ce sa vezi, zvonul s-a confirmat oficial! Opriți butaforia!”, a conchis Florin Roman.

Curtea Constituțională a stabilit, luni, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here