Clotilde Armand: „Cât timp sunt primar, cetățenii să își plătească gunoiul și deszăpezirea”

0
122

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, ar fi susținut că cetățenii ar trebui să își plătească singuri „gunoiul și deszăpezirea direct la Romprest”, după ce instituția pe care o conduce și compania care asigură serviciul public au intrat într-un conflict. 

Primarul Sectorului 1 și reprezentanții Romprest SA, care asigură curățenia în zonă, se află în conflict de câteva săptămâni.

Romprest: De patru luni asigurăm din surse proprii serviciul public în folosul comunității

Societatea Romprest SA anunță „limitarea temporară a activităţilor din cadrul serviciului de salubrizare” susținând faptul că încă din luna iulie firma „finanțează integral” serviciile de salubritate. De asemenea, reprezentanții susțin că au avut cheltuieli suplimentare pentru a-și continua activitatea, potrivit unui comunicat al companiei.

„În ultimele 4 luni, începând cu luna Iulie 2020, asigurăm exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare, acest serviciu public în folosul cetățenilor. Practic, finanțăm integral Serviciul de salubrizare al Sectorului 1 al Municipiului București. Astfel, în baza prevederilor contractului de delegare, conducerea Companiei a luat decizia de a limita temporar și gradual activitățile din cadrul serviciului de salubrizare, începând cu dată de 27.11.2020, decizie notificată în termenul contractual Autorităților locale și centrale. Vom încerca să limităm impactul pe care reducerea graduală a activităților serviciului îl va avea asupra cetățenilor din acest sector și asupra orașului în general. Astfel, această limitare temporară de activitate NU va afecta colectarea deșeurilor menajere de la populație și de la agenții economici. Din grijă pentru cetățeni și pentru mediu, am încercat să evităm acest moment, am făcut toate demersurile legale pentru a nu fi puși în această situație, dar, am ajuns la epuizarea integrală a resurselor financiare”, se arată în comunicatul companiei.

Însă în cursul zilei de luni, 30 noiembrie, lucrurile au luat o nouă turnură odată cu prima zăpadă din București, din acest an.

Clotilde Armand: „Cetățenii să își plătească gunoiul și deszapezirea direct la Romprest”

Romprest a scos utilajele, în comandamentul de iarnă. Ulterior, potrivit unor participanți citatați de evz.ro, Clotilde Armand ar fi făcut o declarație șocantă.

„Cât timp sunt primar, cetățenii să își plătească gunoiul și deszapezirea direct la Romprest”, ar fi declarat Clotilde Armand.

Declarația acesteia vine încontextul în care Romprest a solicitat Primăriei Sectorului 1 efectuarea plăților.

De celaltă parte, Clotilde Armand a susținut că nu mai sunt bani la buget pentru efectuarea plăților.

De reamintit este faptul că Primarul Sectorului 1 s-a întâlnit cu reprezentanții companiei în urmă cu două săptămâni când le-a transmis că, în opinia acestuia, contractul este unul ilegal, prin urmare nu va plăti deszăpezirea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here