Kim Jong-un declară război blugilor mulați și tunsorii „mullett”

0
133

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un interzice tunsorile de tip „mullett” (cu chică), specifice Americii anilor 1980, dar și blugii mulați, pentru a combate „decadența occidentală”.

Decizia sa ține de faptul că moda amintită reflectă culturile occidentale, având o influență asupra tinerilor din Coreea de Nord, scrie thesun.co.uk.

Nord-coreenii au la dispoziție 15…tunsori „oficiale”

Coreea de Nord recunoaște 15 tunsori, care se încadrează în „legalitate”.

„Trebuie să avem grijă chiar și cu cea mai mică alunecare spre stilul capitalist și să luptăm să scăpăm de el”, anunță publicația oficială a regimului de la Phenian.

Kim Jong-un interzice, totodată, tricourile cu mesaje și piercing-urile în nas sau buză.

„Istoria ne învață că o țară poate deveni vulnerabilă și eventual se poate prăbuși, ca un zid, indiferent de puterea economică, asta dacă nu ne păstrăm propriul stil de viață”, avertizează Rondong Sinmun.

Yonhap News Agency a scris că editorialul are menirea de-i avertiza pe tineri cu privire la stilul „exotic și decadent”.

Au fost interzise și trupele pop sud-coreene

Coreea de Nord a schimbat legislația și a interzis inclusiv trupele K-pop din Coreea de Sud, pentru a stăvili influența lor asupra tinerilor nord-coreeni.

Liderul de la Phenian a interzis anterior medicamentele chineze în spitalele din Phenian, după ce un oficial a murit în urma administrării unei doze a medicamentului cocarboxilaza, fabricat în China.

Medicamentul este folosit pentru tratarea pacienților care suferă de extenuare fizică.

Decizia Casei Albe în privința amenințărilor nucleare ale Phenianului

Preşedintele Joe Biden pledează pentru o abordare pragmatică în chestiunea nucleară nord-coreeană. În același timp, liderul de la Casa Albă recunoaște că negocierile privind denuclearizarea regimului de la Phenian ar fi extrem de delicate. „Nu ne facem iluzii cu privire la dificultatea sarcinii, absolut niciuna. Ultimele patru administraţii nu şi-au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil”, a declarat Biden într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here