Sticla rezistenta la foc – Ce este, care sunt caracteristicile si cand se utilizeaza?

0
42

Una dintre cerintele de securitate pentru orice spatiu vizeaza riscul la incendii. Riscul de incendiu este cel mai mare pentru orice tip de imobil. In acest sens exista o legislatie in vigoare care prevede ca orice tip de constructie sa nu poata fi folosita fara anumite avize si autorizatii. Rolul acestora este de a demonstra ca s-au luat masurile pentru prevenirea si stingerea incendiilor.

Dincolo de masurile obligatorii conform legislatiei, exista si o serie de alte masuri suplimentare pentru siguranta la incendiu. In randul masurilor suplimentare regasim inclusiv montarea de sticla rezistenta la foc pentru diferite imobile.

Ce este sticla antifoc si care sunt caracteristicile sale?

Sticla antifoc reprezinta categoria de sticla termorezistenta si care ofera o rezistenta la un nivel superior in eventualitatea unui incendiu prin faptul ca este fabricata folosind doua straturi de sticla. Intre straturile sau foile de sticla este introdus un gel special care se activeaza la temperaturi ridicate.

In acest mod, atunci cand sticla este expusa la temperaturi ridicate provocate de un eventual incendiu, se ajunge la formarea unui strat protector pentru sticla prin activarea gelului. Un aspect important de amintit este faptul ca acest strat protector rezultat prin activarea gelului dintre straturile de sticla are capacitatea de a rezista chiar si la flacarile incendiului.

O alta denumire pentru sticla rezistenta la foc este si sticla securizata. Grosimea acestei categorii de sticla este ceva mai mare comparativ cu sticla clasica, fapt ce ofera chiar si o rezistenta superioara la produsele incendiului, adica la flacari, presiune si temperatura. Pornind de la spatiul dintre foile de sticla care se exprima in milimetri, se stabileste durata de rezistenta a sticlei la incendiu.

Pentru un nivel sporit de rezistenta la incendii si pentru o durata mai mare de timp in care sticla rezista la temperaturi foarte mari este indicata alegerea modelului de sticla cu rezistenta cat mai mare. Daca nu stii exact cum sa gasesti aceste tipuri de sticla antifoc, nu trebuie sa iti faci probleme, vei putea solicita consultanta tehnica din partea specialistilor unui productor autorizat in produse antifoc.

Cand se monteaza sticla rezistenta la foc

Montarea acestui tip de sticla securizata se face in diverse situatii. Una dintre acestea este in momentul in care se doreste montarea de pereti despartitori de foc in interiorul unei cladiri. O alta situatie in care se recomanda sticla antifoc este aceea in care este folosita pentru deschiderile de legatura cu etajele inferioare sau cu cele superioare ale unei constructii cu diferite destinatii.

Cateva exemple pot include spatiul pentru scarile rulante, scarile deschise sau atriumul. Chiar si in cazul unor spatii comerciale avantajele sticlei antifoc recomanda montarea acestui produs. Specialistii recomanda montarea de sticla rezistenta la foc si intre peretele exterior al unui imobil si deschiderea cu parterul. Locuintele personale pot beneficia de asemenea de proprietatile acestui tip de sticla.

Indiferent de cand doresti sa folosesti aceasta optiune suplimentara pentru securitatea la incendiu, este recomandat sa apelezi doar la producatori autorizati in domeniul produselor antifoc.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here