Traseul montan ușor de făcut alături de copii, în Bucegi. Pleacă de la Cabana Padina, iar peisajul este superb

0
155

Munții Bucegi fac parte din grupul Carpaților Meridionali, iar Vârful Omu (2.505 metri) și monumentele naturii Sfinxul și Babele, alături de Peștera Ialomiței, sunt principalele puncte de atracție din zonă.

Padina, vedere panoramică. FOTO hoinarind-prin-romania.fotoiustin.ro

Padina, vedere panoramică. FOTO hoinarind-prin-romania.fotoiustin.ro

În Munții Bucegi există numai puțin de 120 de trasee turistice, de diferite grade de dificultate, care mai de care mai frumoase.

Traseul care poate fi făcut în familie, alături de copiii mai mari

Este vorba de o călătorie pe traseul Cabana Padina – Șaua Strunga – Vf. Bătrâna, 2181m – Șaua Doamnele 2327m – Vf. Omu – Cascada Obârșia Ialomiței – Padina – Peștera Ialomiței – Cheile Tătarului – Lacul Bolboci.

Distanţa parcursă este de 25 de kilometri, cu pauză de masă și de odihnă. Pasionații de astfel de drumeții spun că efortul pentru parcurgerea traseului este unul mediu pentru cei obișnuiți cu muntele, potrivit hoinarind-prin-romania.fotoiustin.ro 

Traseul înconjoară Rezervația naturală Peștera-Cocora, sistemul carstic Bătrâna – Peștera Ialomiței cu Cheile Urșilor, Cheile Peșterii, Poiana Crucii și lapiezurile Turnul Seciului și Cheile Horoabei si Peștera Ialomiței.

Ture de o zi în Bucegi

Bucegii abundă de trasee minunate. O tură de o zi poate fi făcut și pe traseul Gura Diham – Take – Cabana Mălăiești – Padina Crucii – Culmea Țigănești – Vf. Omu – Valea Cerbului. Este un traseu de dificultate medie, cu o lungime de 26 km și o diferență de nivel cumulată de 2.000 de metri. Poate fi parcurs în aproximativ 11 ore.

Rododendron. FOTO greuladeal.ro

Rododendron. FOTO greuladeal.ro

Priveliștea este superbă, mai ales la început de vară, când înflorește rododendronul.

S-au colorat frumos pășunile alpine din Munții Bucegi. Zăpada s-a topit în zonele ceva mai joase, iar în locul ei au răsărit frumoasele brândușe de munte. Astfel, pe lângă aer curat pentru plămâni, turiștii își vor trata și ochii prin fitoterapie.

Brândușa de munte, denumită științific „Crocus heuffelianus” sau „Crocus vernus” a răsărit ceva mai târziu în acest an, din cauza vremii reci și a zăpezilor care au căzut inclusiv în luna aprilie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here